Ja problemu z napędzaniem tylnych kół przez silnik elektryczny nie widzę. Oczywiście dobry napęd AWD będzie miał przewagę w bardziej ekstremalnych sytuacjach ale w T8 napęd na 4 koła sprawdza się lepiej niż dobrze. Z ograniczaniem mocy i prędkości maksymalnej to też nie do końca prawda. Owszem jeśli producent używa skrzyni CVT to maksymalna prędkość będzie stosunkowo niska. W T8 max. prędkość jest ograniczona do 250km/h, a i mocy nie brakuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pełnego elektryka na pewno długo nie kupie, a przynajmniej dopóki jedno ładowanie pozwoli na przejechanie przynajmniej 1000km.
BTW. Przedwczoraj na stacji benzynowej widziałem nowego Explorera - ale bydle
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A i tak przy okazji, skoro o hybrydach mowa, to:
Byłem na wycieczce ze wschodu Norwegii (okolice Kongsberg) na zachód (Bergen) przez góry. Ta sama trasa w jedną i w drugą stronę (górska, kręta, z mnóstwem kilkukilometrowych podjazdów i zjazdów 7-11%), w sumie przejechane 756km. Średnie spalanie z wycieczki wyszło 6.3l/100km, co jest dość szokujące biorąc pod uwagę masę i moc V90. Owszem nie gnałem jak poj**any, bo sporą część trasy przejechałem przepisowo podążając za innymi samochodami, ale gdzie mogłem to jechałem +10/15 km/h do limitu i gdzie się dało wykorzystałem możliwości V90 żeby wyprzedzać maruderów na krótkich prostych.
Samochód ładowałem raz przed wyjazdem i tyle. Co ciekawe, według danych z samochodu, V90 zużyła 37,8kWh podczas całej podróży (bateria pojemności ok.11kWh), a to zasługa długich zjazdów gdzie używałem silnika elektrycznego do hamowania, co przełożyło się na odzyskanie w sumie 33,5kWh.