nic takiego u mnie sie nie dzieje
[QUOTE=karoolpl;3246483]Cześć,
mam pytanko do użytkowników hybryd, mianowicie czy zdarza się Wam przy przełączaniu dźwigni zmiany biegów z pozycji P na Drive, że jest lekki opór, jakiś dźwięk, wibrowanie na pedale hamulca? Zdarzyło mi się tak 2 razy w ciągu ostaniego miesiąca. Po wrzuceniu już na D, auto sprawuje się normalnie, skrzynia pracuje prawidłowo, żadnych dziwnych dźwięków etc.
Bump: Mam przejechane 92kkm
ad 1. Żadnych problemów ze skrzynią
ad 2. jeżdżę 90% po miescie ale nie stoję w korkach. Mam zazwyczaj płynny dojazd do pracy. W tej chwili średnie (lato/zima) mam 4,8
od 3. Nie zauważyłem spadku wydajności baterii.
Ogólnie przez 4 lata nie było żadnych problemów.
Tak jak pisał kolega od Vignale to faktycznie fotele z masażem i wentylacją są mega fajne. Bardziej korzystam z wentylacji niż masażu. To raczej gadżet ale fotele, które mają tą funkcję można bardziej dopasować pod siebie. Mam na myśli to że poza masażem można "pompować" poszczególne poduszki w fotelu i to jest świetne
pozdrawiam
Cytat:
|
Cześć, pytanie do posiadaczy Hybryd, najlepiej takich z kilkuletnim stażem (mam na oku sedana z 2015 roku, 70k przejechane)
1) skrzynia biegów, czy występują jakieś problemy, co ile trzeba wymieniać olej (km/lat)
2) spalanie, realne, miasto/trasa/autostrada
3) bateria, jak z jej żywotnością, czy się psuje, w ogóle jak z usterkami w samym układzie hybrydowym, czy jest tego dużo (i czy ktoś miał do czynienia ewentualnie z naprawami tego układu, jakie to są wtedy koszty)
|