Też mam ten problem w Focusie w kombi z 2006r, wziąłem się za to i po paru godzinach złożyłem wszystko do kupy. Spostrzeżenia: demontaż podsufitki to niespełna godzina roboty - potrzebujesz torx25, krzyżak i płaską 10. Zainwestowałem też w plastikowe łyżki do demontażu tapicerki - przydały się ale łyżka do butów też by zrobiła robotę. Nie wyciągałem podsufitki tylko pozwoliłem jej sobie wisieć na wężyku spryskiwacza i jakiejś wiązce kabli,opierała się też na siedzeniach-myślę że lepiej ją wyjąć, zaraz wyjaśnię czemu. Relingi zamocowane są na trzech śrubach każdy, pod nimi szczeliny między dachem a bokiem. Należy je oczyścić z zabrudzeń typu kurz,pył,piach i
koniecznie odtłuścić! Zapomniałem tego zrobić na jednej stronie i leje się jeszcze bardziej! Do uszczelnienia użyłem masy uszczelniająco-klejącej Boll w kartuszu - albo dałem jej za mało albo było za ciepło i straciła właściwości zanim związała albo nie jest dobra. Za drugim razem dam więcej i dłużej odczekam z montażem relingów. Zrobię też próbę szczelności - po to należy wyjąć podsufitkę żeby jej nie zdejmować drugi raz tak jak mnie to czeka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy okazji radzę sprawdzić czy pod anteną nie przecieka - da się to zrobić bez demontowania podsufitki ale skoro już jest zdjęta to czemu nie.