Cześć wszystkim,
Ściągnąłem głowicę i znalazłem kawałek metalu. Nie wiem jak to się stało, ale chyba sam go tam przez jakiś przypadek dostarczyłem. Namagnesowanym śrubokrętem. Bo tylko to mi się przypomina, kiedy chciałem sprawdzić grubość nagaru na tłoku. Głupia sprawa. Chyba że to już tam było i oderwało się po moich płukankach, bo tłok miał kilka głębszych uszkodzeń. Nie wiem. Silnik rozebrany, głowica w remoncie, części zamówione, nowe pierścienie, śruby, panewki, rozrząd itd. (po włożeniu starych pierścieni do cylindra przerwa wynosiła nie mniej niż 0.7mm na każdym pierścieniu).
paoloWawa - całkowicie się z Tobą zgadzam odnośnie zakupu auta w naszym kraju. Gdybym miał troszeczkę więcej czasu, pewnie nie odpuściłbym sprzedającemu. Cena była okazyjna , ale wiedziałem ,że ten remont będę musiał wykonać, tyle że dopiero dopiero po wakacjach. I nie wyszło. Jak zawsze...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do sprzedającego i tak napiszę, ponieważ podczas zakupu szczerze go prosiłem o informację jeśli auto ma jakiś problem z olejem.
Części zamówiłem za 1300 zł. Głowica się remontuje, może dziś będę wiedział ile będzie kosztowała naprawa.
Jeśli możecie, napiszecie ile kosztowały remonty waszych głowic.
Pod koniec tygodnia będę składał silnik. Pozwolicie, że odezwę się w razie jak coś mnie przystawi.
Jeśli macie uwagi, na co muszę bardzo mocno zwrócić uwagę podczas montażu części to proszę o informację.
Pozdrawiam...