Witajcie.
Odświeżę temat, gdyż nie znalazłem odpowiedzi na mój problem w różnych pośrednich wątkach na forum.
W końcu chcę zabrać się za zainstalowanie wideorejestratora (70mai DashCam pro).
W związku z tym, że chcę korzystać z trybu parkingowego planuję podłączyć WR bezpośrednio na stałe do instalacji auta za pośrednictwem adaptera zasilania - 1 kabelek masowy, 1 do podłączenia po zapłonie oraz 1 odpowiadający za zasilanie przy zgaszonym silniku. Wcześniej planowałem wpiąć się w skrzynkę bezpieczników jak najmniej inwazyjnie za pomocą odpowiednich bypassów montowanych w miejsca bezpieczników.
Problem pojawił się, gdy finalny przekaz lektury forum mówił o tym, że w Mondeo Mk4 w skrzynce bezpieczników pod schowkiem pasażera nie ma stałego + przy wyłączonym silniku (tj. zasilanie jest ale odłączane po 15-40 min). Byłem już umówiony do elektryka, który miał mi się bezpiecznie wpiąć w instalację przed skrzynką, ale coś mnie tknęło, aby raz jeszcze przejrzeć forum i gdzieś znalazłem informację, od którego z użytkowników, który pisał, że podłączył się pod zasilanie radioodbiornika.
Próbnik napięcia w rękę, otworzyłem i zaryglowałem drzwi pasażera, odczekałem ok. 30 min, posprawdzałem wszystkie bezpieczniki i oczywiście zniknęło m.in. zasilanie przedniej zapalniczki. Odczekałem kolejne ok. 20 min, posprawdzałem ponownie wszystkie bezpieczniki i faktycznie jest jak wspominał, któryś z forumowiczów - zasilanie radioodbiornika miało napięcie. Tylko co było dziwne, napięcie było również na poniższych bezpiecznikach:
F1 7,5 Moduł kierownicy
F2 5 Zestaw wskaźników
F13 7,5 Pompa paliwa.
F14 5 Odbiornik częstotliwości zdalnego sterowania, czujnik ruchu we wnętrzu
F15 5 Włącznik zapłonu
F16 5 Syrena zasilana przez baterię (system alarmowy), OBD II (diagnostyka komputera pokładowego)
F21 5 Zasilanie radioodbiornika
F22 5 Przełącznik światła STOP
F23 20 Dach otwierany
F24 30 Zasilanie modułu sterującego układu ogrzewania, wentylacji i klimatyzacji oraz zespołu kolumny kierowniczej
Czy faktycznie, to normalne, żeby prawie godzinę po wyłączeniu zapłonu dalej było napięcie na powyższych układach? Byłby w stanie ktoś sprawdzić to u siebie? Zakładałem, że będę ciągnął stały plus z tylnej zapalniczki lub bagażnikowej skrzynki bezpieczników, a tu taka "niespodzianka".
Powyższe dotyczy Mondeo Mk4 międzylifta wyprodukowanego 11.2010 r., gdzie skrzynka bezpieczników wygląda jak na załączonym obrazku (
źródło)