Temat: [Focus 2014-2018] BLIS - dokładanie i aktywacja
View Single Post
Stary 17-07-2020, 17:01   #282
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: BLIS - dokładanie i aktywacja

Cytat:
Napisał Filon69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
60 38/40 58 --> to ok, 1,7ohm to rezystancja przewód, więc ok
No to chociaż tu dobrze.

Cytat:
Napisał Filon69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z kolei dla

60 40/38 58 nie może być "nic" skoro bez Wiązki/wtyczki na samych pinach było 120/130 Ohm. Rezystancja nie może "zniknąć", jak znika, to znaczy że brak przejścia/przerwa w obwodzie... Może tu jest problem? Gdzie było mierzone?, przy BCM czy przy wtyczce Wiązki podłogowej, czy przy wtyczce radarów?
W bagażniku podłączyłem radary, wypiąłem wtyczkę z BCM'a i w nią wtykałem dwa spinacze i do nich podłączałem miernik.
120/130 Ω było na PIN'ach w BCM'ie który miałem na kolanach.

Cytat:
Skoro na pinach było 120/130 Ohm, to musi taka lub mniejsze (w tym przypadku o połowę) rezystancja być dalej w instalacji...
120/130 Ω było na PIN'ach w BCM'ie który miałem na kolanach.

Cytat:
Bump:
Może źle piny są osadzone we wtyczce od BCM? Lub gdzieś dalej...
Zrobiłem zmiany w ostatnim poscie. Wkleiłem schemat i wszystko jest wg tego schematu.