Witam. Trochę czytałem ten wątek, ale przyznam że ponad 500 stron trochę czasu zajmuje. Mianowicie mam gołego MK2 FL z 2010r i bieda radio 6000CD to lifcie z pomarańczowym podświetleniem. Jako że nie jestem audiofilem i tylko słucham radia oraz odbieram często telefony (co czasem kosztuje) to chciałem doinstalowywać moduł BT/VC. Z tego wątku doczytałem, że powinien działać moduł 7S7T-19G488-AE.
I teraz mam kilka pytań.
1. Ponieważ w samochodzie był zamontowany zestaw głośnomówiący nokia CK200, ale po poprzednim właścicielu została po nim martwa centralka z wiązką, wiec mógłbym sobie ją wykorzystać i przerobić tą wiązkę(nie musiałbym kupować leniucha). Upatrzyłem sobie moduł BT/VC z odcięta wtyczką i razem bym to zdrutował. Czy ten schemat będzie ok?
https://forum.fordclubpolska.org/sho...postcount=2162
2. Nie mam lampki kokpitu z miejscem na mikrofon. Czy wymiana korpusu lampki jest kłopotliwa? Poza tym samo założenie mikrofonu nie powinno być wielkim problemem.
3. czy po okablowaniu radia, BT/VC mikrofonu ten zestaw zagada, czy jeszcze trzeba wykonać inne czynności? Czy można odpuścić to sobie i zainstalować chińczyka z androidem? ale tam podobno zestaw głośnomówiący jest słaby.