Odp: zakup rejestratora jazdy
Witam!
Po 5 latach czas podziękować za służbę Xblitz Night'owi i pora przesiąść się na nowszy sprzęt. Interesuje mnie wyłącznie kamerka w trybie dual (przód i tył). Jeśli chodzi o budżet - na razie nie mam konkretnych widełek cenowych, choć z góry uprzedzam, że nie bardzo ciągnie mnie do wydawania 2k zł, lub więcej.
Miło byłoby, gdyby sprzęt miał rozdzielczość 4K (mowa o przedniej kamerce oczywiście), jednakże 2.5K lub podobne parametry - również akceptuję. Dodatkowe punkty za WiFi, możliwość sterowania ze smartfona i solidne mocowanie.
Nie powiem nic szczególnego, że interesuje mnie sprzęt, który zapewni mi jak najlepszą jakość obrazu zarówno w dzień i w nocy. Nie mówię, że szukam sprzętu, który zawsze pozwoli mi odczytać tablice rejestracyjne innych pojazdów (jeszcze aż tak technika nie poszła do przodu), jednakże swoimi możliwościami jak najbardziej zbliży się do powszechnie znanych oczekiwań każdego użytkownika takiego urządzenia.
Wstępnie robiłem rozeznanie co jest na rynku i wytypowałem kilka zestawów:
I. BlackVue DR900S-2CH -> pod względem parametrów i funkcji wydaje się znakomitym wyborem, aczkolwiek cena jest horrendalna
II. Mio MiVue 798
III. Mio MiVue 752
Wydają się rozsądnym kompromisem w stosunku do ceny i możliwości, jednakże... gdzieniegdzie spotykam się z mieszanymi uczuciami użytkowników w stosunku do - zwłaszcza - tylnej kamerki, tj. poprawności jej działania, a w pojedynczych przypadkach - jakości nagrywanego obrazu (poniżej oczekiwań)
IV. ORLLO RAZOR 4K DUAL - oferta dość intrygująca (w dodatku najtańsza). Wydaje mi się, że jednak to jest wybitnie zrobione małymi żółtymi rączkami, do których nakleja się logo różnych producentów (vide ORLLO, Mikavi) i mam wątpliwości, co do jakości oraz ewentualnej realizacji gwarancji.
Proszę o Wasze opinie, czy z tej czwórki warto na coś postawić, a może macie jeszcze coś do polecenia, czego tutaj nie wymieniłem?
Pozdrawiam!
|