Cytat:
|
. W moim przypadku można by ładować w tym czasie auto z gniazdka.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
|
W praktyce to zużycie prądu za dnia to sa wciąż ograniczenia pogodowe oraz kwestia kąta padania światła - nie jest to równomierne. Dochodzi sezonowość. A auto ładuje się równomiernie, niezależnie od pory roku i stanu nieba. Będzie lepiej, ale wciąż będziesz ciągnął prąd z sieci. Wynika to z tego że instalacje projektuje sie na równomierne obciążenie dobowe (średnioroczne zużycie energii). Jeśli siedzisz w domu, to wielce prawdopodobne, że również zużywasz sporo prądu w tym okresie , a pozostałe okresy pracy paneli będą mniej wykorzystane. Tak naprawde te 20-30% to tzw. margines prowadzenia biznesu dla firm energetycznych, które bez powodu nie oddadza przecież swojego rynku a jedynie transformuja się z producenta na dystrybutora wciąż zarabiając pieniądze.
Bump:
Cytat:
|
Ja porównywałem nowe volvo i bmw phev i na tle benzyn jest to nieopłacalny biznes wg mnie nawet mając darmowe ładowanie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
|
Dlatego prognozy sprzedaży przewidują że rynek PHEV zmarginalizuje się bardzo szybko. Zostanie przejęty przez auta elektryczne. I jest to logiczne.Jeśli elektryka ma mieć sens, to nie ma uzasadnienia dla tworu typu Plug In.
Odnośnie ekologii. Hybrydy Plug in mają szczelne systemy zbiornika paliwa, w którym często pojawia się ciśnienie. Jeśli pojawi się minimalna nieszczelność, to wszystkie opary (pod ciśnieniem) uchodzą do atmosfery, a efekt jest gorszy od tego jazdy najgorszym dieslem.