Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Co do tej skody to już poruszaliśmy to tutaj wielokrotnie. Teraz temat nieco odżył przy wprowadzeniu PHEV. Miałem do dyspozycji na dwie godziny hybrydę skody i powiem Wam że średnio mnie urzekła. Sama pozycja za kółkiem jakoś mi nie leży i tylko sobie potwierdziłem swoje spostrzeżenia sprzed 4 lat. Zanim kupiłem MKV to śmigałem trochę właśnie wspomnianym MKV oraz Superbem. No kurcze lepiej się czułem w Fordzie. Co do samej jazdy to nie jestem z tych mistrzów szos, którzy każdy zakręt pokonują na pograniczu przyczepności samochodu ale faktycznie dało się odczuć, że Superb mniej pewnie jedzie na takim samym łuku i z taka samą prędkością w stosunku do mondeo. Fotel też był jakoś mniej wygodny niż w Mondeo a trzeba wziąć pod uwagę że jechałem w L&K. Miałem wrażenie że jako oparcie mam twardą deskę i zero trzymania bocznego. Może to tylko moje subiektywne odczucia. Trzeba jednak pamiętać że oba samochody nie są stworzone po to aby bić rekordy prędkości dlatego daleki jestem od tego aby komuś skodę obrzydzać, tym bardziej że we wnętrzu ogólnie samochód wygląda jakby był z wyższej półki. Pod tym względem plus dla skody. W każdym razie jeśli chodzi o prowadzenie to wsiadając z powrotem do Mondeo poczułem różnicę na plus dla Forda
|