View Single Post
Stary 23-07-2020, 21:23   #1
Jarri S-max
ford::average

Imię: Jarek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI EcoBlue
Rocznik: 2018
Domyślnie Stukanie w okolicach słupka B, za kierowcą

Drogie grono fachowców od Maxia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
już kilka razy byłem Z moim S-Maxem (2.0 EcoBlue, 2018r., 190KM) w ASO z takim nieregularnym stukaniem w okolicach słupka B, za fotelem kierowcy (może tylne lewe drzwi?). Występuje to głównie jak auto trafi na jakieś nierówności drogi, na płaskim asfalcie cisza. Za każdym razem smarowali smarem Wurth w spray’u zamki i ten pałąk od zamka we wnęce drzwi oraz silikonowali uszczelki, bo czasem mocno trzeszczą/skrzypią (z uszczelkami to w ogóle osobna historia). W końcu sam kupilem ten smar, ale jeśli pomaga to tylko na jeden - dwa dni. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy w zasadzie pomaga.

Po działaniach speców z ASO problem regularnie wraca już po kilku dniach, choć po smarowaniu zamków miało pomóc na około pół roku!!! Mam wrażenie jakby tam coś było luźne, niedokręcone i coś o coś stukało na nierównościach. ASO twierdzi, że zamki wysychają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ktoś z Was się z tym spotkał? Może zna ktoś przyczynę?
Pomóżcie, bo szału można dostać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.