Cytat:
|
Witam, rok temu zakupiłem S-max'a, obecnie mam przejechane trochę ponad 6500 km i parę dni temu zaczęło w nim skrzypieć, głównie chyba z okolic tylnych drzwi prawych i lewych. Czasem wydaje odgłos jakby pocierany styropian. Głównie przy mniejszej prędkości na nierównościach. Dźwięk jest nie do zniesienia, a na serwis muszę czekać do 4.06. Spotkał się*ktoś z takim problemem? Musze coś z tym zrobić bo te skrzypienie mnie drażni do tego stopnia że nie potrafię tym samochodem jeździć, a muszę...
|
Cześć,
Mam ten sam problem, więc odświeżam temat skrzypienie mam po obu stronach, choć więcej i częściej po lewej, przy kierowcy. Dokładniej to na wysokości głowy po lewej stronie jakby drzwi przednie i tylne, ale trudno to sprecyzować; zacząłem smarować to polecanym na forum silikonem i na trochę pomaga, ale krótko, a smaruję obficie. Nie wiem czy to aby tylko same uszczelki tak skrzypią, ale na to wygląda.
Dodatkowo mam jeszcze takie głuche puka w okolicach słupka B, też za kierowcą. Byłe, kilka razy w ASO i za każdym razem twierdzili, że trzeba smarować zamki, bo to zamki jak są suche to tak stukają. Takie smarowanie w serwisie miało pomóc na pół roku, a pomaga na kilka dni i to nie całych.... szukam rozwiązania co z tym zrobić. Mam wrażenie, że coś musi być luźne, może nie dokręcone, może to mocowanie bocznej szyby w drzwiach.