Cytat:
|
MK5 to jedne z najgorszych hamulców w klasie szybko puchną i się zarzynają,stając się bardzo hałaśliwe.Co do komfortu się zgodzę ale powoduje on że ciężki przód wyjechał mi kilka razy bokiem (podsterownie) w ciasnym zakręcie ze dwa razy mało brakowało właśnie na ślimakach autostrad o których piszesz a zaliczyłbym barierę,bez urazy ale albo masz magicznie inny samochód od mojego,albo naprawdę nie jeżdzisz szybko.Talisman i Passat pozwalają mi pokonać 2 zjazdowe łuki autostradowe(testowe którymi często się poruszam o 20 km/h szybciej niż mondeo.
|
Nie rozśmieszaj mnie .... właśnie robiłem przymiarkę do arteona bez dcc pływa po drodze , duuużo głośniej a z klientów grupa VAG robi idiotów i ten chłam pod nazwą hamulce z tyłu ludzie wymieniają co 15-20 tyś całymi kompletami
Co do samego prowadzenia podobnie S60 T5 R z obniżonym zawieszsniem nie dało mi tak pewnego prowadzenia jak mondek z zwykłym zawiasem na 19tkach , tak jak tu ktoś wspominał jak dla mnie dalej mk5 jest absolutnym wzorem w zakresie pewność prowadzenia/komfort
Bump:
Cytat:
|
Ja właśnie zamówiłem w miejsce mojego nowego mk5 Vignale 2.0 diesel 190 KM, 4x4 A8 - wygrał z doposażonym passatem - jest ciszej zdecydowanie.
Jedyny minus w stosunku do tego co mam obecnie - brak zawieszenia adaptacyjnego - nie można go już dostać w mondeo ... ktoś ma porównanie? Czego można się spodziewać?
|
Z poziomu głośności lub bardziej ciszy będzieś bardzo zadowolony , z ecoblue jest jeszcze ciszej niż z poprzednim silnikiem , ile będziesz czekał na auto - do produkcji ?
Fusiona ponoć wstrzymali już produkcję