View Single Post
Stary 24-07-2020, 23:54   #6493
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam oryginalne klocki 60 tyś km i wciąż są oceniane na długo (podobne nie zeszły jezcze do połowy) - nigdy nie doświadczyłęm podobnego efektu - a jeździłęm przez Alpy i Apeniny. Jeśli idzie o jazdę w łukach autosradowych - ciężko się porównywać pisząc, ale kurcze zawsze te 20-30 km/h jadą szybciej niż pozostali i jeszcze pozwalam sobie na omijanie zapadniętych studzienek - pewnie jeszcze nie trafiłem na Ciebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może coś tam masz z ustawieniem zawieszenia w przodzie? Skoro auto przechodzi łosia (chyba jakieś 70 km/h) to nie ma cudu aby na ślimaku autosradowym przód uciekał nawet przy 90-100 km/h. Mnie, pełno załadowanym autem (odciążony przód), udało się przy ostrym wejściu w boczną uliczkę uzyskać efekt uślizgu kół tylnych ale przodu nie ruszyło. W takiej sytuacji jak opisujesz to powinno już ingerować ESP - chyba że jeździsz na wyłączonym
To fakt jeżdzę bardzo ostro,nie płynnie.Te opisy z nadsterownością ,to jazda do granicy taki test ,wierzę że heble w MK5 mogą tyle wytrzymać,ale to nie jest agresja tylko spokojna jazda.

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie rozśmieszaj mnie .... właśnie robiłem przymiarkę do arteona bez dcc pływa po drodze , duuużo głośniej a z klientów grupa VAG robi idiotów i ten chłam pod nazwą hamulce z tyłu ludzie wymieniają co 15-20 tyś całymi kompletami
Bo chamują? dziś każdy chce by klocki i tarcze starczały na 80-100 tys.,ale zapomina że jak ma się zatrzymać na 35 metrów to te urwanie dystansu zabiera z opon i hebli 40 tysięcy.Ceramika w 911 niektórym starcza na 20-30 tys.i nie kosztuje 1000 zł

Co do samego prowadzenia podobnie S60 T5 R z obniżonym zawieszsniem nie dało mi tak pewnego prowadzenia jak mondek z zwykłym zawiasem na 19tkach , tak jak tu ktoś wspominał jak dla mnie dalej mk5 jest absolutnym wzorem w zakresie pewność prowadzenia/komfort

kupiłem ten sam dla komfortu ale jezdząc głównie po autostradach nie odczuwam go natomiast odczuwam ujmę w prowadzeniu

Bump:

Z poziomu głośności lub bardziej ciszy będzieś bardzo zadowolony , z ecoblue jest jeszcze ciszej niż z poprzednim silnikiem , ile będziesz czekał na auto - do produkcji ?

Fusiona ponoć wstrzymali już produkcję
Bo chamują? dziś każdy chce by klocki i tarcze starczały na 80-100 tys.,ale zapomina że jak ma się zatrzymać te 1,7 tony na 35 metach, to te urwanie dystansu 2-3 m. zabiera z opon i hebli 40 tysięcy.Ceramika w 911 niektórym starcza na 20-30 tys.i nie kosztuje 1000 zł
Kupiłem ten sam dla komfortu ale jezdząc głównie po autostradach nie odczuwam go natomiast odczuwam ujmę w prowadzeniu,
Mondeo jest naprawdę ciche ,zawstydza czasem klasę premium.

Ostatnio edytowane przez Matych ; 25-07-2020 o 00:06
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem