Podgoniłem temat, miałem robić drzwi tył, a zrobiłem kompletnie bagażnik.
Nazwę to Stage 1.1 bo wnęka koła zapasowego była robiona kiedyś jako pierwsza, a do reszty bagażnika dobrałem się dopiero teraz.
https://photos.app.goo.gl/zJPymM4Y29huoYrv8
Cała podłoga dostała butyl i piankę 9mm.
Nadkola od strony bagażnika są u mnie fabrycznie wyłożone jakimś filcem. Dołożyłem piankę na ich materiałową osłonę-profil. Wytłumiłem prawie całą, do części dolnego uskoku.
Osłonę nadkola trzymają prowadnice z boku bagażnika, są na śrubach z nakrętkami chyba rozmiar 10. Zdjąć też trzeba metalowe zaczepy na siatkę bagażnika, pod plastikową zabudową jest taka sama nakrętka. Dalej profil nadkola zamontowany jest na wcisk, łatwo wychodzi. Ale trudniej potem grubas wchodzi, na miejsce wszedł siłowo, ledwo, ale wszedł.
Tylny pas.
Próg załadunkowy, dostał butyl na elementy metalowe karoserii, piankę na plastik zasłaniający. Plastik trzyma się wyłączenie na zaczepach. Wystarczy pociągnąć w górę i ładnie wychodzi. Przy blokadzie zamka jest zaślepka, po podważeniu odskakuje, trzeba ją wyjąć jako pierwszą.
Klapa bagażnika, wyłączenie pianka żeby nie obciążać elementu. Fabrycznie było wytłumienie z watoliny, która tłumi tyle co nic, więc pianka weszła na cały plastikowy element, watolina się zmieściła więc ją zostawiłem. W samej klapie, w okolicy tablicy rejestracyjnej tam gdzie dało się sięgnąć przez otwory, też wkleiłem piankę. Nie było tego wiele.
Plastik trzyma się na 4 torksach schowanych pod klamkami oraz kilku wciskach. Z boków są zaślepki wielkości dłoni, łatwo wychodzą, pociągając za nie i za klamki odczepiamy zasłonę. Montaż bez problemu, dobicie zacisków i zakręcenie śrub.
Plastiki narożne bagażnika dostały piankę. Wyklejałem gdzie się dało, maksymalnie ile wejdzie, ale tak żeby potem dało się element zamontować. Na wszelkie zaślepki też dawałem piankę.
Zeszło z 5h, efekt jest taki, że z bagażnika dobiega piękna głucha cisza a bagażnik zamyka się ciszej.
Szumy toczenia zintensyfikowały się teraz bardziej w okolicy tylnych drzwi i całej podłogi. Dokupię pianki i będę się bawił dalej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dalej bo uważam, że za głośno szumi...
Sprawdziłem na kołach 17" Hancock ventus prime 3, i 18" Continental ecoContact 6Q. Sieje tak samo, albo bardzo podobnie.