Cytat:
|
Trochę to by było dziwne, żeby robili lifting na nieco ponad rok przed końcem produkcji (jesień 2019 vs początek 2021). Skąd masz to info? Ja w piątek pytałem doradcę czy coś mówi się, co po mk5 i mówi, że nie ma pojęcia. Nic nie wspomniał, że mk5 ma pół roku życia przed sobą.
|
... stąd wynikało moje pytanie , szukając info o następcy znalazłem info , że wstrzymano już produkcję fusionów w meksyku , już w 2020 przestali produkować i sprzedawać w USA sporta z V6 .. najsmutniejszy jest brak info , jedynie co się pojawiło to wzmiani w styczniu o pokracznej wersji active , która ma konkurować z subaru , więc trzeba czekać albo iść do konkurencji , jak dla mnie na razie na placu boju pozostaje poliftowy arteon z tsi , tdi jest duuużo głośniejsze i nie ma podejścia do ecoblue, klasa "premium" o podobnych gabarytach po doposażeniu do poziomu mk5 to + min 100 tyś
Jak dla mnie wystarczyło zrobić lekkie zmiany , wsadzić sync 4 , wirtualne zegary , dorzucić biturbo z s-max-a i pierwszy byłbym w salonie z zamówieniem , teraz można jedynie brać z końcówki produkcji mk5 albo czekać na niewiadomo co z wystającym potem może tabletem z deski stąd rozumiem kolegę , który zamówił teraz mk5