@
Hansolo
Nie zrozumiałeś. W prowadzeniu nie ma aż takiej różnicy aby nie dało się do tego przyzwyczaić, bez przesady - nie jeżdżę tym autem codziennie po serpentynach górskich. Tym bardziej, że trasy to teraz jakieś 20% mojej jazdy. Natomiast o wyciszeniu nie napisałem, że się da przyzwyczaić - od razu szedłbym po dodatkowe wyciszenie. Nie wspominałem tutaj o zaletach Superba, to nie jest tak, że Mondeo jest we wszystkim lepsze. Chodzi o wyważenie potrzeb, każdy ma swoje. Jedni lubią super prowadzenie i w dupie mają np. asystenta jazdy w korku, albo chociaż głupiego autoholda czy otwieranie bagażnika nogą, a to Superb ma. Czy w Mondeo mogę sobie na rano ustawić temperaturkę w kabinie przed wyjazdem do roboty na cały tydzień? No właśnie, ale za to jest super przestrzeń przed przednią szybą, która jest dla mnie nie aż tak ważna jak dla Ciebie...
@
Matych
. Chodziło mi oczywiście o Superba iV (nie IV), który ma właśnie około 500 l pojemności bagażnika czyli jak w Mondku.
Jeśli chodzi o te 8 lat to faktycznie trochę naciągnąłem - chodziło mi o to, że Mondeo pojawiło się w USA w 2012, a ten Superb wyszedł na rynek dopiero teraz (2020). Wiadomo, że to buda z 2015, ale po licznych modernizacjach o znacznie większym zakresie niż w Mondeo.
Z resztą i tak przecież napisałem, że auto mnie nie przekonało do tego aby je wymienić za Mondka - poczekam na rozwój wydarzeń, kolejne lifty, wersje i co tam jeszcze rynek przyniesie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.