Cytat:
|
1.Zwracam się z prośbą o umieszczenie instrukcji obsługi ( czyli jak co i gdzie się uruchamia).
|
Podaj maila (może być na priva), wyślę w pdf-ie
Cytat:
|
Pod maską jest w obudowie miejsce na dwa wentylatory ale jest tylko jeden, ten od strony kierowcy a tego drugiego nie ma wcale. Chciałbym dojść ładu co jest nie tak.
|
Trudno dociec co tam się stało, ale najbardziej prawdopodobna jest awaria albo modułu wentylatorów, albo może samego wentylatora. Bez tych rzeczy klima nie załączy się. Problem poprzedniego właściciela polegał chyba na tym, że Ford oferuje to tylko w całości: obudowa z dwoma wentylatorami i modułem i kosztuje to coś koło czterech tysięcy zł. Ale w sieci można kupić używki takiego kompletu w cenie kilkuset zł. - ja bym spróbował kupić i zamontować. Demontaż i montaż tylko na kanale.
Cytat:
|
3. Podczas jazdy i zmiany biegu na wyższy nie świeci się zielona strzałka (kontrolka) która informuje aby dać większy bieg,
|
W instrukcji tak piszą:
Zapala się, aby poinformować kierowcę, że zmiana biegu na wyższy może zapewnić zmniejszenie zużycia paliwa oraz emisji CO2.
Nie zapala się w czasie gwałtownego przyspieszania, hamowania lub gdy wciśnięty jest pedał sprzęgła.
Nie wiem, czy jest możliwość trwałego jej wyłączenia, nie znam tych bajerów w Mk7.