View Single Post
Stary 29-07-2020, 15:50   #18
VectroV
ford::average

Model: Transit
Silnik: 2.4 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: 125KM 2.0 TDCI - Kopci na biało i śmierdzi nieprzepaloną ropą.

Wszystkie wtryski (pompę kupiłem sprawną z allegro, ale też dałem na sprawdzenie - wyszła że jest OK) poleciały na regenerację do 'polecanego' zakładu, gdzie sami mi mówili że zamontowali "dedykowane części dla tych wtrysków". Kody były nadane według tego co na nalepce.

Dziwi mnie najbardziej to, że po pierwszym złożeniu wszystkiego po regeneracji chodził jak nowy, aż go zgasili i już nie chciał odpalić. Generalnie na plaka odpala i nie dymi, ale co dali...

Ah, dodam że aku po pełnym naładowaniu i pomimo faktu, że działa rozrusznik na pełnej mocy, światła, podświetlenie deski, tak gdy używam centralki z pilota to zamki ledwo się ruszają. Może iść w tym kierunku?

Druga sprawa, że zostawił mi na fotelu jedną rurkę - jak mniemam od podciśnienia. Jest jedno wolne miejsce do wpięcia (od przodu auta, patrząc na master cylinder to jest od razu po jego lewej). Nie znalazłem miejsca gdzie mógłbym drugą stronę wpiąć, a mam dziwne wrażenie że to coś związanego z EGR/Turbo i może dlatego nie ma siły ruszyć.

Ostatnio edytowane przez VectroV ; 29-07-2020 o 17:27
VectroV jest offline   Odpowiedź z Cytatem