Cytat:
|
Wszystkie wtryski (pompę kupiłem sprawną z allegro, ale też dałem na sprawdzenie - wyszła że jest OK) poleciały na regenerację do 'polecanego' zakładu, gdzie sami mi mówili że zamontowali "dedykowane części dla tych wtrysków". Kody były nadane według tego co na nalepce.
Dziwi mnie najbardziej to, że po pierwszym złożeniu wszystkiego po regeneracji chodził jak nowy, aż go zgasili i już nie chciał odpalić
|
Bez urazy, ale wszystko za co zapłaciłeś, jest niepewne co do jakości. Pompa z Allegro - co z tego, że sprawdzona jest ok - po pierwsze kto sprawdzał, po drugie na jakich częściach. Kiedy pompa sprawdzona jest w autoryzowanym warsztacie - to otrzymujesz wydruk z ESI-Tronica na kilku stronach A4, z nr pompy, datą i godziną testu, gdzie przy różnych parametrach pracy sprawdzana jest jej wydajność i stabilność pracy. I wtedy wiesz, że ta konkretna pompa ma takie a nie inne parametry.
Podobnie z wtryskami - "dedykowane części do wtrysków" to nic innego jak ściemnianie, bo to równie dobrze mogą być włoskie lub tureckie zamienniki. Ile to ja się już nasłuchałem o tym badziewiu - pochodzą 2 -5 kkm i koniec.
Z armaturą dieslowską jest zawsze tak - że albo tanio, albo dobrze. I tego nigdy nie przeskoczysz, nie oszukasz za żadne skarby. I już.
Cytat:
|
Druga sprawa, że zostawił mi na fotelu jedną rurkę - jak mniemam od podciśnienia. Jest jedno wolne miejsce do wpięcia (od przodu auta, patrząc na master cylinder to jest od razu po jego lewej).
|
Sprawdź, czy armatura podciśnieniowa jest prawidłowo podłączona.
Cytat:
|
Masz dwa - prawie identyczne - elektrozawory sterujące podciśnieniem, jeden dla turbiny, drugi dla EGR-a. Zamocowane są nad prawym nadkolem za obudową filtra powietrza.
Ten z zielonym elektrycznym wtykiem pracuje dla turbiny, ten z czarnym dla EGR-a. Nie ma możliwości zamiany elektrycznych wtyków, mają różne prowadzenie wsuwki.
Każdy z elektrozaworów ma trzy króćce do podłączenia rurek podciśnieniowych.
Środkowy króciec zaworu z zielonym wtykiem połączony jest z gruszką sterującą turbo.
Środkowy króciec zaworu z czarnym wtykiem połączony jest z gruszką EGR-a. Ten wężyk łatwo odróżnić od innych, jest czarny z białym paseczkiem.Ten miał być zdjęty z króćca gruszki EGR-a i zamknięty, by nie zasysał fałszywego powietrza.
Zewnętrzne króćce połączone są razem i idą do pompy vacu (i serwa hamulcowego), ale po drodze jest trójnik z odejściem na zasobnik podciśnienia pod podszybiem, nad aluminiową osłoną - tam dochodzi pionowo krótki wężyk do króćca zasobnika, lubi spadać... Sprawdzić koniecznie trzeba...
Przeciwległe króćce również połączone są razem i idą do obudowy filtra powietrza - zasysają czyste powietrze do układu.
|
Wężyk idący do EGR-a może być nie podłączony, ale trzeba wtedy czymś zamknąć układ vacu, by nie zasysał "fałszywego" powietrza. W ten sposób zaślepia się EGR, pozostaje cały czas zamknięty.