View Single Post
Stary 29-07-2020, 18:22   #20
VectroV
ford::average

Model: Transit
Silnik: 2.4 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: 125KM 2.0 TDCI - Kopci na biało i śmierdzi nieprzepaloną ropą.

Co do zakładu, to wtryski i pompy regeneruje tam firma spod Poznania która wypożycza auta. Z tego wiem nie narzeka na jakość ich usług, a auta trzaskają kilometry. Co prawda są to stare Sprintery, a TDCI to ułomny układ, ale miałem głupią nadzieję że i to ogarną dobrze. Może tak jest, a ja czegoś nie wiem?

Dzięki za pisemny schemacik podciśnienia. Na dniach ogarnę i po weekendzie zobaczę czy jakieś kody błędów się nowe pojawiły. Nadal mnie dziwi że świeżo po złożeniu przecież normalnie odpalił, aż do pierwszego zgaszenia...

A do tego mógłbyś Wojtku się odnieść. Jest to jakaś poszlaka?

Cytat:
Napisał VectroV Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na odpalonym silniku odkręciłem wlew oleju i wali we mnie cyklicznym białym dymkiem. Zapach z rury jak normalnych spalin. Płynu chłodniczego też niby mniej, ale mogę nie pamiętać dokładnie ile było zanim go zostawiłem, bo już kilka miechów stoi...
Cytat:
Napisał VectroV Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ah, dodam że aku po pełnym naładowaniu i pomimo faktu, że działa rozrusznik na pełnej mocy, światła, podświetlenie deski, tak gdy używam centralki z pilota to zamki ledwo się ruszają. Może iść w tym kierunku?

Ostatnio edytowane przez VectroV ; 29-07-2020 o 18:25
VectroV jest offline   Odpowiedź z Cytatem