Witam wszystkich,
Z moją Foczką na razie nic złego się nie dzieje, jednak postanowiłem zrobić sobie test. Uruchomiłem szukajkę ....i nie znalazłem nic na temat Mihel Ceramic Oil. Postanowiłem sprawdzić co to jest, jak się będzie sprawował, i jakie będą efekty.
Czyli zaczynamy:
Przebieg 180000 km,
Zużycie oleju niewielkie, tylko na trasie przy dużych prędkościach.
Zastosowano: MIHEL Ceramic Oil 7900 5W40 - 5L (wcześniej jeździłem na Valvoline 5W40 MaxLife)
Tak wiem...jeśli już powinienem zastosować : Mihel Ceramic Oil 9100 5W30
Proszę mnie nie pouczać. Zrobiłem i już.
Cena 220 PLN za 5L
Jak na razie zrobione niewiele...zaledwie 120 km zrobione w mieście, ale pierwsze odczucia już są.
1. Zdecydowanie łatwiejszy rozruch zimnego silnika (rozrusznik kręci z większa łatwością)
2. wibracje silnika zdecydowanie się zmniejszyły.
3. cichsza praca
4. zużycie paliwa na biegu jałowym spadło o 0,1 L przy rozgrzanym silniku (niewiele, ale zawsze coś)
5. podczas jazdy tymi samymi odcinkami, spadek zużycia paliwa 0,3 L (włączony tempomat, ta sama prędkość, temp. powietrza niewielka różnica)
6. Zapach oleju jest inny od zazwyczaj stosowanych, w smaku nie wiem, nie próbowałem i raczej sobie odpuszczę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od 19.05 do 22.07 zrobiłem 10.000 km...więc ten test też dłużej nie powinien trwać.
Chcecie dowiedzieć się więcej , czy mam już nie pisać ??