View Single Post
Stary 30-07-2020, 08:42   #6533
anastazyy
ford::advanced

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
odpowiem wam obu

Mondeo Vignale TDCI 2017 vs Superb ( z TSI ) 2017 - skoda duuuuuużo głośniej
Mondeo Vignale TDCI 2017 vs Arteon ( TDI ) 2020 - vw duuużo głośniej

pomijając moje obserwacje , pasażer z tyłu nie wiedzący nic o tych autach , konfiguracji itd w obu przypadkach pierwsze stwierdzenie po wyjściu w obu przypadkach " ....jak głośno"

niestety w żadnej demówki grupy VAG nie trafiłem z pakietem podwójnych szyb + dodatkowego wyciszenia .. może to zrobi różnicę , generalnie bez takowego pakietu nie nabędę nic po MK5 , wcześniej nie zwracałem na to uwagi ale po obecnie jeżdżonym aucie jest to jedna z rzeczy , która wręcz eliminuje u mnie kolejne auta

dodam tylko , że między Mondeo MK4 i MK5 też jest przepaść jeśli chodzi o poziom hałasu , przy czym zwracam na uwagę na Vignale ( tutaj pewnie dużą robotę też robią szzby, wyciszenia, system redukcji i obszycia) , zwykłe MK5 też jest dużo cichsze od poprzednika, natomiast kiedyś widziałem jakiś test dwa MK5 titanium i vignale różnica na poziomie 3-4 dB
W vignale są chyba podwójne szyby i ten system ktory oszukuje uchu tzn wysłała dzwiek w przeciwfali tak?

Fakt skoda jest glosna. Dużo osób ktorych to meczy zaklada maty wygłuszające na nadkola i podszybie.

Arteon moze hałasować bo ma drzwi bez ramek

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem