Zrobiłem dziś porównanie nowa Kuga 190 KM A8 vs Mondeo Vignale hybryda. O ile Kuga bardzo przyzwoicie zaskoczyła mnie w kwestii silnika i skrzyni biegów, to uważam, że Ford coś sknocił z pozycją za kierownicą. Mam 180 cm wzrostu i nie jestem w stanie ustawić fotela i kierownicy tak żeby było wygodnie. Wygląda jakby regulacja kierownicy przód-tył była za krótka o jakieś 10 cm. Efektem jest ból pleców po 30 min jazdy. Wyciszenie przyzwoite, samo prowadzenie też ok. Mimo tego stwierdzam, że SUV/Crossover to chyba nie dla mnie.
Mondeo za to bajka (pomijając silnik). Widać, że ta hybryda jest zrobiona na siłę. Nie jedzie to to, wyje, a i jazda na prądzie to bardziej toczenie niż sprawne przemieszczanie. Za to samo prowadzenie, pozycja za kierownicą, WYCISZENIE - poczułem się jakbym wrócił do domu z długiej wyprawy. Żadne Arteony, Passaty czy Superby (nienawidziłem tego auta wracając z salonu) nie mają podejścia do komfortu w Mondeo. Na 99% kolejnym samochodem będzie kolejne Mondeo Vignale 190 KM 4x4. Wykupię wszystkie możliwe warianty gwarancji i będę jeździł aż się nie rozsypie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.