Cytat:
|
Czesc,
mam pytanie.
przymierzam się do wymianu oleju, ale z tego co weim to poprzedni właściciel wlał 5W30 (specyfikacja zaleca 0W30) z tego co wiem, to jezeli był używany 5W30 to już nie mogę wlać 0W30? jakie mam teraz opcje?
ps.mam przejechane 200kkm,
dzięki za pomoc
pozdrawiam
|
Może poprzedni właściciel nie parkował pod chmurką? 0W stosuje się z myśla o poprawie smarowania silnika przy rozruchu w niskich temperaturach. Silnik na OW30 parkowany w zimie pod chmurka i tak ma gorzej jak silnik na 5W30 garażowany. Z tego wynika, że Twoje pytanie jest bez znaczenia - istotne jak ty będziesz użytkował auto.
Istotne jest coś innego. 0W30 są w pełni syntetyczne. 5W30 niekoniecznie. Ogólnie nie powinno się przechodzić z olejów niesyntetycznych na syntetyczne. Jelsi ktoś jeździł na niesynetycznym 5W30, to lepiej pozostać przy niesyntetycznym oleju (5W30), inaczej jest ryzyko, że syntetyczny olej zacznie rozpuszczać nagar (charaketrystyczny dla olejów niesyntetycznych) i "rozszczelniać" silnik - wzroście zużycie oleju.
Druga istotana rzecz to musi to być olej o niskiej zawartości popiołu (tak jak podaje Ford). 0W30 spełnia to wymaganie jako pełny syntetyk, a w przypadku 5W30 należy to zweryfikować. O jakie oznacznie chodzi odnośnie zawartości popiołu - jest to opisane na początku tego wątku.
Podsumowując, dla Ciebie bardziej istotne jest to czy poprzednio jeżdżono na oleju w pełni syntetycznym. Jeśli nie wiesz na jakim to lepiej pozostań przy 5W30 półsyntetyku - ale musi pełniac normę popiołu!
Jeśli jeżdżono na pełnym syntetyku, to lej 0W30 (niskopopiołowy) jak chcesz. Ale równie dobrze możesz przejść na 5W30 (nawet półsyntetyk) - zwłaszcza jak nie będziesz jeździł przy ostrej zimie lub garażujesz auto.
Producenci chętnie uzywaja 0w30 gdyż łatwiej im spełnic normy emisyjne dla zimnego rozruchu.