View Single Post
Stary 13-08-2020, 13:38   #15
fido920
ford::average

Imię: Poluś
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.2 200KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Duże ciśnienie w układzie chłodzenia

Cytat:
Napisał atari Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
5 min to stanowczo za malo, obserwuj czy nie bedzie bral plynu teraz, ja tak zalatwilem sobie raz seata, glowica mi popekala na wszystkich cylindrach od swiecy do obu zaworow wydechowych,
W sumie to jechałem przez 150 km powoli, dopiero na koniec coś mnie podkusiło pocisnąć bo miałe przed 18 do mechanika zdążyć...Przed trasą wlałem, żeby był max, jak się zaświecił na czerwono od razu zwolniłem, w sumie to sam zwolnił-komp go od razu ograniczył...Dotoczyłem się do najbliższego zjazdu i tam się zatrzymałem. To już było około 5 km do celu, więc doalłem wody-swoją drogą sądziłem, że w zbiorniczku jest trochę płynu-tak się zdawało bo na dnie zbiorniczka trochę go było...Jednak to tylko taka konstrukcja bo tak jak pisałem, wlałem trochę ponad 5 litrów...Na razie płynu nie ubywa, korek olejowy w porządku, oleju nie bierze ani grama. Jeżdżę na Millersie fullsyntetyk...Jedynie z DPFem mam drobne problemy, ale to od początku kiedy mam to auto czyli od stycznia...
Swoją drogą to lipa, że nie ma wskazania poziomu płynu chłodzącego, liczyłem na to, że jak spadnie poniżej jakiegoś poziomu to da znać...W audi tak miałem...

Ostatnio edytowane przez fido920 ; 13-08-2020 o 13:41
fido920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem