Cytat:
|
J
Z tego właśnie powodu wszyscy zwykle doradzają - montować fabryczny hak z modułem TRM - i wtedy wszystko działa jak powinno!
|
Człowiek chciał to zrobić porządnie w ASO przy kupnie nowego auta z gwarancją, ale sprzedawca chyba nie stanął na wysokośći zadania. Powinni mu byli wytłumaczyć i doradzić jakie są możliwości i konsekwencje - przy okazji pewnie i sprzedaliby więcej. Przecież nie każdy kupujący jest ekspertem i rozumie wszystkie niuanse. Po to są "doradcy klienta". Tak przynajmniej wnioskuję z wymiany zdań. Samo stwierdzenie "Trzeba było to zweryfikować przed zakupem" daje dużo do myślenia - aby Kowalski "zweryfikował" to musiałby znać szczegóły rozwiązań technicznych
A miałem podobną sytuację z alarmem gdy na siłe namawiali mnie na instalację w ASO (pewnie mają dodatkowy na tym zarobek). A ja się uparłem na oryginalny. Jak potem się okazało miało to spore znaczenie. Czy tu aby sprzedawca, też nie namawiał do założenia haka po zakupie, w salonie?
Może da się ugodowo, względnie ze wsparciem importera wymienić to na model w pełni funkcjonalny, nawet za dopłatą. W końcu mówimy o wyposażeniu nowo kupowanego auta.