View Single Post
Stary 14-08-2020, 15:53   #31
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Hak holowniczy/platforma rowerowa Thule a czujniki parkowania

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
J
Z tego właśnie powodu wszyscy zwykle doradzają - montować fabryczny hak z modułem TRM - i wtedy wszystko działa jak powinno!
Człowiek chciał to zrobić porządnie w ASO przy kupnie nowego auta z gwarancją, ale sprzedawca chyba nie stanął na wysokośći zadania. Powinni mu byli wytłumaczyć i doradzić jakie są możliwości i konsekwencje - przy okazji pewnie i sprzedaliby więcej. Przecież nie każdy kupujący jest ekspertem i rozumie wszystkie niuanse. Po to są "doradcy klienta". Tak przynajmniej wnioskuję z wymiany zdań. Samo stwierdzenie "Trzeba było to zweryfikować przed zakupem" daje dużo do myślenia - aby Kowalski "zweryfikował" to musiałby znać szczegóły rozwiązań technicznych

A miałem podobną sytuację z alarmem gdy na siłe namawiali mnie na instalację w ASO (pewnie mają dodatkowy na tym zarobek). A ja się uparłem na oryginalny. Jak potem się okazało miało to spore znaczenie. Czy tu aby sprzedawca, też nie namawiał do założenia haka po zakupie, w salonie?

Może da się ugodowo, względnie ze wsparciem importera wymienić to na model w pełni funkcjonalny, nawet za dopłatą. W końcu mówimy o wyposażeniu nowo kupowanego auta.

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 14-08-2020 o 16:08
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem