View Single Post
Stary 14-08-2020, 18:02   #32
tombalt
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
Domyślnie Odp: Hak holowniczy/platforma rowerowa Thule a czujniki parkowania

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli nie ma modułu TRM (modułu haka), to zmiana konfiguracji zgodnie z sugestią Kolegi @tombalt jedynie spowoduje błędy!
Nie musi mieć modułu haka TRM. Zostało to już wyjaśnione w moim wątku. Dla przypomnienia i wyjaśnienia kluczowych informacji ...

Cytat:
Napisał jaceks Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zasada jest taka, że nie ma reguły. część modułów dedykowanych Brink i Westfalia potrafi odłączać czujniki parkowania, a część nie. Dlatego dla asekuracji piszą, że czujniki odłączane guzikiem na desce. Nie dotyczy to Transitów, tam akcesoryjny moduł nigdy nie odłączy czujników. fabryczny hak ma jedną niepodważalną zaletę: "system stabilizacji toru jazdy z przyczepą" którego nie uruchomi żaden akcesoryjny moduł

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) w dedykowanej wiązce haka westfali , a o takiej pisze @tombalt wszystko jest , podłączasz kostki , konfigurujesz i p-mg. wraz z PDC tył są wyłączane po podpięciu przyczepy - Sprawdzone i to w nie jednym s-maxie po 2015-

Modułem gadającym po CAN jest moduł Westfalii. Ja nie mam błędów po wpisach do rejestrów i jak mniemam kolega również mieć nie będzie - zakładam że Westfalia nie zmienia specyfikacji swoich gotowych modułów, jeśli działają prawidłowo.

Różnice są na 100% dzwie:
W dokładanym module westfalii najprawdopodobniej brak "systemu stabilizacji toru jazdy z przyczepą", oraz ten moduł nie jest widoczny przez Forscan