Cytat:
|
Mam ten sam problem. Ale jeszcze nie namierzyłem winowajcy. Mi tez się wydaje, że to jakiś luźny element.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Hej, obiecałem, że podzielę się rozwiązaniem problemu, który opisałem w pierwszym poście. W ub. środę byłem w ASO i po wyjechaniu faktycznie problem ustał i w moim S-Maxie jest cisza!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozwiązaniem problemu okazało się:
- posmarowanie silikonem do uszczelek gumowych wszystkich uszczelek na drzwiach i we wnękach drzwi (polecam przesmarować również uszczelki klapy silnika i klapy bagażnika czyli ogólnie wszystkich
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jednak nie chodzi tylko o posmarowanie tych grubych, wałkowatych uszczelek, ale również tych jakby materiałowych, na gumowych uszczelkach profilowanych na szczytach drzwi; jeśli nie będziesz wiedział o co mi chodzi to wstawię fotki, daj znać,
- posmarowanie smarem półstałym Wurth HSW 100 (polecam sobie kupić, ja też kupię) uchwytów zamków we wnękach drzwi, trzeba to dość obficie nasmarować, ale tak, żeby nie kapało; najlepiej nasmarować wszystkie te uchwyty - chodzi o te czarne elementy, na których zatrzaskują się zamki po zamknieciu drzwi;
Zrób to, co opisałem powyżej i daj znać czy Ci też pomogło, ok?
Pozdrawiam!