View Single Post
Stary 15-08-2020, 22:45   #4
Jarri S-max
ford::average

Imię: Jarek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI EcoBlue
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Stukanie w okolicach słupka B, za kierowcą

Cytat:
Napisał lsulima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam ten sam problem. Ale jeszcze nie namierzyłem winowajcy. Mi tez się wydaje, że to jakiś luźny element.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hej, obiecałem, że podzielę się rozwiązaniem problemu, który opisałem w pierwszym poście. W ub. środę byłem w ASO i po wyjechaniu faktycznie problem ustał i w moim S-Maxie jest cisza! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Rozwiązaniem problemu okazało się:
- posmarowanie silikonem do uszczelek gumowych wszystkich uszczelek na drzwiach i we wnękach drzwi (polecam przesmarować również uszczelki klapy silnika i klapy bagażnika czyli ogólnie wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jednak nie chodzi tylko o posmarowanie tych grubych, wałkowatych uszczelek, ale również tych jakby materiałowych, na gumowych uszczelkach profilowanych na szczytach drzwi; jeśli nie będziesz wiedział o co mi chodzi to wstawię fotki, daj znać,
- posmarowanie smarem półstałym Wurth HSW 100 (polecam sobie kupić, ja też kupię) uchwytów zamków we wnękach drzwi, trzeba to dość obficie nasmarować, ale tak, żeby nie kapało; najlepiej nasmarować wszystkie te uchwyty - chodzi o te czarne elementy, na których zatrzaskują się zamki po zamknieciu drzwi;

Zrób to, co opisałem powyżej i daj znać czy Ci też pomogło, ok?
Pozdrawiam!