Pistolet odbija przy tankowaniu
Witajcie.
Posiadam Mondeo 2008 2.0 130km tdci z systemem EasyFuel. Od samego sprowadzenia auta do Polski ciągle mam problem z odbijaniem pistoletu przy tankowaniu i nie mogę normalnie zatankować auta. Zapoznałem się już z tematami i poradnikiem tego forum odnośnie naprawy wlewu i wczoraj wyjąłem wlew, wszystko sprawdziłem jest okej. Biała klapka normalnie się otwiera od pistoletu, potem przechodzi przez czarny koreczek. Zapadka od strony baku też bardzo delikatnie pracuje. Rurkę przelewową od wlewu też wyczyściłem, chociaż i tak była drożna. Sprawdziłem też rurkę odpowietrzającą bak paliwa i też jest drożna. Pojechałem zatankować i nadal pistolet odbija jakby bak był pełny. Dopiero jak odkręci się pistolet o 180 stopni to można tankować normalnie. Czytałem też kilka tematów o innych autach, gdzie użytkownicy też byli zmuszeni tankować w ten sposób i w większości pomogła wymiana zaworu odpowietrzającego, ale nie zauważyłem, żeby w Mondeo było coś takiego. Macie może jakieś pomysły czego może dotyczyć ten problem z ciągłym odbijaniem pistoletu?
Pozdrawiam,
Kamil
|