@
dexter74
1. Oprócz włączania zapłonu (pozycja 3), jest jeszcze w stacyjce pozycja 2, gdzie prąd też jest, w tym trybie już nie działa? A może po prostu nie wybudziłeś radia? Robi się to przytrzymując wciśniętą lewą gałkę (u mnie z napisem pwr) przez 2-3 sekundy.
2. Zależy co masz na myśli mówiąc cuda na kiju. Jeżeli chodzi o szatę wizualną i dodatkowe opcje konfiguracyjne to zawsze możesz spróbować wgrać Custom ROM, jak na razie tworzone chyba tylko przez Malaysk i Hal9k. Operacja oczywiście ryzykowna jak nie wiesz co robisz oraz często wymaga jeszcze aktualizacji MCU do odpowiedniej wersji. Ewentualnie dla mniejszych zmian są jeszcze Launchery, w sumie takie same jak na smartfony zmieniające wygląd UI. Ja instalując hal9k z Androidem 9 znalazłem ich kilka w pamięci urządzenia.
3. Z tego co pamiętam jak bawiłem się ustawieniami, to gdzieś była konfiguracja skoku i prawdopodobnie to było w Ustawienia -> Samochód (CAR) -> Ustawienia fabryczne (tutaj często trzeba wpisać kod do ustawień, może być inny dla każdego urządzenia) U mnie to chyba 126 albo 127. Nie ma tutaj limitu prób, więc możesz postrzelać.
4. To jest domyślne zachowanie dla kamery cofania. Nie jestem pewny, ale chyba też można to ustawić w miejscu z Ad. 3
5. Co do tego problemu, to albo moduł CANBUS (ta kosteczka na Twoim zdjęciu) nie współpracuje poprawnie albo tak domyślnie jest ustawione dla tego producenta. Większość tych urządzeń ma możliwość "nauczenia" kontroli przyciskami. To wszystko możesz zrobić też z poziomu ustawień z Ad. 3. Tam możesz albo wejść w uczenie sterowania, potem prawdopodobnie klika się przycisk, żeby włączyć nasłuch sygnału, następnie klikasz przycisk na kierownicy i powinna się pokazać pozycja z klikniętym przyciskiem i po kliknięciu na tą pozycję powinna być możliwość przypisania mu funkcji. Jednak najpierw możesz spróbować jeszcze z poziomu tych ustawień ustawić CANBUS zgodnie z modelem Twojego pojazdu, może to wystarczy.
Co do tych wiązek, to ja mając podłączony moduł CANBUS, mam podłączoną wiązkę z kablem czerwonym i pomarańczowym do wtyczki wypuszczonej z wiązki CANBUS. W innych wypadkach CANBUS nieodpowiednio sterował mi zasilaniem radia i nie chciał go na przykład wybudzić.