Cytat:
niepokojący objaw. wskaźnik temperatury w liczniku 80*C i dalej ani drgnie. Temperatura silnika dochodzi do 105-106*C (włącza się wentylator), a wskaźnik dalej stoi przed środkową kreską. Pomiar testowany na dwóch nowych czujnikach w obudowie termostatu. Przy teście zegarów wskazówka leci do góry, aż za pole 120*C.
Czy tak może być - wg. mnie to raczej nie i co może być tego przyczyną.
|
Jeśli punktem odniesienia może być mój bolid, to tak może być, TTTM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tutaj
https://forum.fordclubpolska.org/sho...81#post2757681 opisałem, co i jak działa. Po prostu współczesne (no w miarę współczesne) bolidy są tak skonstruowane, żeby przypadkiem nie niepokoić (świadomego) użytkownika wskazaniem podwyższonej / zbyt wysokiej temperatury płynu chłodzącego. Ty masz sobie nie zaprzątać głowy takimi drobiazgami, a w razie "W" serwis chętnie wymieni Ci silnik na nowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W poczciwym fiaciku doskonale było widać na wskaźniku temperatury moment otwarcia się termostatu, a nawet to, jak w korku rosła temp. płynu i włączony wiatrak ją zbijał. Teraz zapomnij o takich rzeczach... zgubisz płyn chłodzący, a wg wskaźnika na desce - NO PROBLEM
Bump:
Cytat:
|
Nie martwi Cię wynik z czujnika temp. zewnętrznej? Bo ten świruje.
|
A to nie jest wskazanie w stopniach Fahrenheita?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli nie, to faktycznie coś jest nie tak...