View Single Post
Stary 19-08-2020, 16:22   #6648
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał miroos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W A8 niestety manetki przy kierownicy nie występują w standardzie (nawet w najwyższej wersji silnikowej z vignale).
To dziwne, odbierałem z salonu w marcu 2.0 Eco z A8 i manetki były w standardzie (wersja Titanium)

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W A8 z dieslem użytkownicy narzekają na wysokie spalanie względem PS.
Przy autostradowej 160 na tempomacie spalanie 7,3 - 7,5 jak dla mnie nie jest duże. W mieście mieszczę się w 7.
Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Drugim powodem przeciw był Adblue,
Jakoś mi to nie przeszkadza. Co około 7,5 kkm dolewam 8l AdBlue za 20 zł. Płyn do spryskiwaczy też dolewam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Dla mnie jednak praca skrzyni ma ogromne znaczenie i po przesiadce z hydrokinetyka na dwusprzęgłówkę widzę ogromną różnicę w kulturze pracy i spalaniu. Dzisiaj podjął bym taką samą decyzję.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Dla mnie też. A jeździłeś A8 w mk5?
Jeździłem PS i po przesiadce na hydro to właśnie widzę różnicę na + . Nie mam nic przeciwko PS ale hydro bardziej pasuje do charakteru mk5 jako wygodnego wozidła.

Każdy chwali swój wybór, ponieważ oczekuje czegoś innego.
Jak dla mnie połączenie Ecoblue i A8 jest bardzo przyjemne. Ciche i komfortowe z aksamitną zmianą biegów.
Co do awaryjności...? Nie wiem, przejechałem dopiero 12 tys. km.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem