Cytat:
To dziwne, odbierałem z salonu w marcu 2.0 Eco z A8 i manetki były w standardzie (wersja Titanium)
Przy autostradowej 160 na tempomacie spalanie 7,3 - 7,5 jak dla mnie nie jest duże. W mieście mieszczę się w 7.
Jakoś mi to nie przeszkadza. Co około 7,5 kkm dolewam 8l AdBlue za 20 zł. Płyn do spryskiwaczy też dolewam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie też. A jeździłeś A8 w mk5?
Jeździłem PS i po przesiadce na hydro to właśnie widzę różnicę na + . Nie mam nic przeciwko PS ale hydro bardziej pasuje do charakteru mk5 jako wygodnego wozidła.
Każdy chwali swój wybór, ponieważ oczekuje czegoś innego.
Jak dla mnie połączenie Ecoblue i A8 jest bardzo przyjemne. Ciche i komfortowe z aksamitną zmianą biegów.
Co do awaryjności...? Nie wiem, przejechałem dopiero 12 tys. km.
|
Jeździłem focusem MK4 z tym napędem, o mondeo czytałem narzekania jednej lub dwóch osób tutaj na forum. Zresztą w dziale nowego focusa też jest jeden gość który ma nieustające problemy z A8 2.0, ale to początek produkcji więc może w tym problem. W dziale tuning był gość który chciał zmieniać program w mondeo A8 bo twierdził że źle mu się jeździ i dużo pali, bo skrzynia za wszelką cenę utrzymuje auto na najwyższym możliwym biegu i niskich obrotach, a przy płynnym przyspieszaniu nie redukuje, tylko ciągnie na tym samym biegu.
Z tego co wiem to ford rozstał się z getragiem nie z powodu awaryjnosci PS tylko ze względu na wysoki koszt zakupu tej skrzyni i jej następcy.
Z tego co piszesz to spalanie bardzo podobne jak u mnie, pytanie ile masz obrotów przy 150 na tempomacie? Ja mam równe 2550, ciekawe jak jest przy 8 biegach?
A co do Adblue to nie myślałem wcale o kosztach dolewania płynu...
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka