Cytat:
|
Nie martwi Cię wynik z czujnika temp. zewnętrznej? Bo ten świruje.
|
Jakiego czujnika temp. zewnętrznej - co masz na myśli ??????
Cytat:
|
A to nie jest wskazanie w stopniach Fahrenheita? Jeśli nie, to faktycznie coś jest nie tak...
|
Cytat:
|
Zgadza się, ale na fotach taki symbol ja widzę tylko przy wskazaniu temp. płynu chłodzącego.
|
Panowie żarty, żartami ale troszkę merytoryki, nie tylko ja się zdziwiłem, inni też mieli, mają lub będą mieli podobny problem, Niby banał ale krwi napsuje, a i po kieszeni co niektórym poleci.
Co do sprawdzenia wskazań temperatury w moim Fordzie Galaxy to jest prawie tak samo. Do ok. 80*C wskaźnik idzie ładnie do góry i zatrzymuje się przed środkową kreską. Dalej już się nie ruszy. Dobiłem z temperaturą do 97*C i wskaźnik stał w tym samym miejscu. Dalej nie udało mi się sprawdzić bo silnik nawet na postoju nie chciał przekroczyć tej granicy.
Widać z tego, że to patent Forda i chyba tak ma być. Tylko po co montować dodatkowy zegar aby pokazywał temperaturę zimnego silnika - to jakaś parodia, wystarczyła by kontrolka ostrzegawcza.
Panie/Panowie jak wy macie z tym wskazaniem też wasz zegar ciepła tak działa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.