View Single Post
Stary 19-08-2020, 22:36   #7
walimar
ford::average

Imię: Mario
Model: Ford Galaxy III
Silnik: 2,0 DURATORQ TDCI, 143 KM (103 KW), QXWA
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wskaźnik temperatury w liczniku - czy tak ma być?

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie martwi Cię wynik z czujnika temp. zewnętrznej? Bo ten świruje.
Jakiego czujnika temp. zewnętrznej - co masz na myśli ??????

Cytat:
Napisał romano11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A to nie jest wskazanie w stopniach Fahrenheita? Jeśli nie, to faktycznie coś jest nie tak...
Cytat:
Napisał romano11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadza się, ale na fotach taki symbol ja widzę tylko przy wskazaniu temp. płynu chłodzącego.
Panowie żarty, żartami ale troszkę merytoryki, nie tylko ja się zdziwiłem, inni też mieli, mają lub będą mieli podobny problem, Niby banał ale krwi napsuje, a i po kieszeni co niektórym poleci.

Co do sprawdzenia wskazań temperatury w moim Fordzie Galaxy to jest prawie tak samo. Do ok. 80*C wskaźnik idzie ładnie do góry i zatrzymuje się przed środkową kreską. Dalej już się nie ruszy. Dobiłem z temperaturą do 97*C i wskaźnik stał w tym samym miejscu. Dalej nie udało mi się sprawdzić bo silnik nawet na postoju nie chciał przekroczyć tej granicy.
Widać z tego, że to patent Forda i chyba tak ma być. Tylko po co montować dodatkowy zegar aby pokazywał temperaturę zimnego silnika - to jakaś parodia, wystarczyła by kontrolka ostrzegawcza.

Panie/Panowie jak wy macie z tym wskazaniem też wasz zegar ciepła tak działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20200819_163313.jpg (92.3 KB, 26 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20200819_164950.jpg (98.3 KB, 23 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20200819_165923.jpg (98.7 KB, 27 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez walimar ; 19-08-2020 o 22:41
walimar jest offline   Odpowiedź z Cytatem