Cześć czołem Panowie,
wczoraj pierwszy raz poznałem się z Forscan'em, wcześniej działałem na INPA dla BMW. Forscan wypluł mi kilka błędów. Skasowałem, pojeździłem i sczytałem go raz jeszcze, żeby zobaczyć co wraca.
Poniżej wrzucam kody z opisem z forscana - prośba o informacje czy dobrze je czytam. Jestem otwarty na sugestie/uwagi, z góry dziękuję. Załączam również spis błędów przed i po kasacji w formacie txt do pobrania.
P02E9 - Wysoka wartość sygnału w obwodzie czujnika położenia zaworu sterowania przepływem A” powietrza wlotowego w silniku Diesel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Czy tutaj mowa jest o przepływomierzu powietrza ? Znajomy wcześniej sczytywał go uniwersalnym interfejsem diagnostycznym Delphi i treści opisu była nieco inna - błąd powraca za każdym razem po kasacji. Z kolei na forum wyczytałem, że przyczyny powinienem szukać raczej przy przepustnicy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P0087- Ciśnienie w szynie paliwowej/układzie zbyt niskie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Filtr paliwa był wymieniany, miałem lekkie problemy z odpowietrzeniem, ale finalnie się udało.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U3001- Nieprawidłowe wyłączenie modułu sterującego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Tutaj doczytałem, że sporo osób ma ten błąd, ale przyczyny raczej nieznane
U0126 - Utrata łączności z SASM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Nic sensownego nie ustaliłem
B1B40- Przedni lewy zewnętrzny czujnik
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Nie działają mi czujniki parkowania, temat jest jasny