Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Focusa 1.0 EB 125KM i nurtuje mnie pewna rzecz. Czy to normalne ,że na wolnym obrocie moje długie korekty są na poziomie -10% i maleją proporcjonalnie do dodawania gazu.
Dodatkowo wyskoczy mi raz na tydzień błąd katalizatora P0420.
Zrobiłem kilka podglądów na wartości podczas jazdy i postoju lecz nie mam do czego porównać aby namierzyć usterkę. Czy możecie podrzucić np. działanie 1 i 2 sondy, korekty długie i krótkie, przepływomierz i MAP sensor, na wolnym obrocie i podczas jazdy.
Szukam przyczyn ujemnej korekty a nie utwierdzenie się ,że katalizator nie wyrabia bo widzę po wykresie sondy za katem. Cos doprowadziło do tego ,że się szybko skończył (za bogata mieszkanka) i tego właśnie szukam.
Czy moglibyście podrzucić swoje screeny aby wyłapać co powoduje ten stan?
Dzięki z góry za swoje logi i pozdrawiam!
Długa i krótka korekta dawki paliwa (wolne obroty i dodanie gazu do 3000RPM)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AFR, obciążeniążenie, sonda za katalizatorem (4bieg i gaz w podlogę z odpuszczeniem)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sonda za katalizatorem (obroty jałowe)
Sonda przed i za katalizatorem (jazda 100km/h)
Partametry silnika przy wolnym obrocie i dodaniu gazu do 3000RPM