22-08-2020, 22:02
|
|
|
ford::beginner
Imię: Mariusz
Model: Smax II
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3
Cytat:
|
Po zakończeniu "bojów" z uruchomieniem APIM'a SYNC 3 i aktywowaniem kamery ktoś mnie pytał czy działa mi asystent parkowania ( nie mogę odnaleźć) Najpierw odpowiedziałem, że nie wiem bo nie miałem okazji sprawdzić, a potem, że działa i wszystko jest OK.
Niestety, ale coś "jest nie tak". Owszem, po naciśnięciu przycisku wyskakuje okno z wyborem gdzie i jak parkować i poleceniem "jedź powoli do przodu", ale to wszystko. Mogę jechać w nieskończoność i autko nie reaguje "na bodźce otoczenia". Tak w ogóle czujniki parkowania działają normalnie.
Dzisiaj "grzebiąc" w BCM'ie (chcę przygotować plik .cct dla przyszłego BLIS'a) natknąłem się na taki wpis w liście konfiguracyjnej BCM(?) - Pomoc przy parkowaniu - Nieprawidłowa wartość lub nie skonfigurowano
Rozwinąłem menu i w nim wyświetla takie wartości:
00 - Nie skonfigurowano
01 - Bez pomocy przy parkowaniu
02 - Pomoc przy parkowaniu
03 - Parking assistance, rear and front
04 - Parking assistance, rear and front, angle sensor
05 - Automated parking assistance, rear and front, angle sensor
06 - Nieprawidłowa wartość lub nie skonfigurowano
Domyślam się, że 00, 01, 06 całkowicie odpada, ale co zaznaczyć aby asystent parkowania ponownie zaczął działać?
|
U siebie też tak mam i też wymieniałem sync 2 na 3 ale dodatkowo mam błędy których wcześniej nie było w APIM. W Twoim Apim też miałeś błędy ?
|
|
|