Temat: [Focus 2011-2014] Wymiana licznika.
View Single Post
Stary 23-08-2020, 12:15   #537
Marjan88
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCI 85kw
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Wymiana licznika.

Cytat:
Napisał Marjan88 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.
Nie wiem czy wątek nadal żyje bo ostatni post z czerwca bez odpowiedzi i kilka wcześniejszych też, ale spróbujmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chcę wymienić licznik, pacjent to FF MK3 z 06.2014 niestety przed lift. 1.6tdci 115KM z PDC Front i Tył oraz asystent parkowania. Sync 1.1 ver. 5.11 radio bez NAVI 10 klawiszy z BT i wzywaniem pomocy wiec GPS raczej jest. Skrzynia Manualna 6 st. Tempomatu nie ma ale niebawem będzie. Obecny licznik to BM5T-14C226-AE.
Pytania:
1. Czy koniecznie muszę szukać licznika o oznaczeniu BM5T aby działały mi wszystkie systemy której już mam?
2. Czy z licznikami po lifcie F1ET nadal jest problem z brakiem dźwięku PDC?
3. Czy liczniki od Kugi DV4T lub GV4T które według postów trochę przekłamują na wskaźniku paliwa ale za to mają cyfrowy prędkościomierz też mają problem z brakiem dźwięku PDC?
4. Czy licznik BM5T od Automatu będzie prawidłowo wskazywał biegi w ecomode?

Proszę o pomoc przeczytałem wszystkie strony i na te pytania nie znalazłem odpowiedzi.
Dzisiaj sprawdziłem i w moim przypadku głos PDC wydobywa się z przednich i tylnych głośników w zależności które czujniki są aktywne jednocześnie przyciszając muzykę.
Czy to oznacza że mogę zamontować licznik poliftowy np F1ET lub FV4T i dźwięk nadal będzie działać?

Proszę o pomoc.
Marjan88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem