Cytat:
|
Ok, a czy na tym czasem mądre będzie, z racji konieczności wykonania trasy 1500 km w dwie strony zastosowania środka do wyciszania popychaczy Liqui Moly Stossel Additiv - wyciszacz popychaczy. I czy przy LPG i lubryfikacji także środkiem Liqui Moly można wlać wyciszacza do oleju. Olej to Valvoline 10W40 Longlife.
Dzięki za jakiekolwiek informacje na ten temat.
|
Cześć, w moim Focusie 05r. 1.4 zagazowanym głośno pracuje silnik. Myślę, że to te zawory tak się tłuką. Nie wiem czy to ustrojstwo jest regulowane przez płytki czy te szklanki. W każdym razie chyba ręcznie i chyba trzeba coś z tym zrobić. Nie chce mi się latać po mechanikach i wywalać kasę. Jest jakiś sposób na tańsze i bezinwazyjne rozwiązanie problemu? Kolega powyżej pisał coś o specyfiku do oleju Liqui Moly Stossel Additiv - wyciszacz popychaczy. Czy będzie miało zastosowanie w moim silniku i zda egzamim? Będzie cichy? Przeczytałem też gdzieś coś o jakimś ceramizerze? Czy to jest to samo? No i ten Liqui Moly jak wpisuję w google wyskakuje jako środek do hydraulicznych popychaczy a mnie chyba takich nie ma?
Proszę Was koledzy o rzeczową poradę i odpowiedź bo mnie już krew zalewa z tym silnikem i hałasami. Autko może i fajne i ładne ale te rozwiązania...Pomóżcie prosze!