Temat: [Focus 2008-2011] automatycznie włączają się światła
View Single Post
Stary 23-08-2020, 19:25   #23
adamsonm
ford::beginner

Imię: Adam
Model: Focus II FL
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Kilka pytań po zakupie Foki (automatyczne światła, żarówki)

Cześć,

od czwartku jestem posiadaczem Focusa 2 FL hatchback (przesiadka z Fiesty MK4).
Mam w sumie 2 nurtujące mnie pytania (w jednym temacie widziałem ponad 61 stron wpisów i niestety na chwilę obecną nie mam czasu tego wszystkiego przyswoić).
Otóż czy ktoś z Was ma chwilkę i dałby radę odpowiedzieć w kilku słowach na moje (na chwilę obecną 2 pytania).

1) Posiadam Fokę w której automatycznie włączają się światła ale przełącznik bez funkcji AUTO (dzieje się tak kiedy światła są na pozycji 0). Jak przeczytałem są to światła dzienne świecące mocą 70%. Przy lusterku wstecznym mam jakieś czujniki. I teraz to pierwsze pytanie czy po zmierzchu one z automatu załączą 100% mocy mijania czy muszę sam pokrętłem włączać takie mijania?

2) Poszukuję jakiegoś spisu wszystkich żarówek (fabrycznie, bez ledów) do takiego Focusa. W internecie każda rozpiska, którą oglądałem dotyczyła ogólnie Focusów od 2004 do 2011, a ja w swoim mam z tyłu białe klosze i żarówki mijania/stop muszą być czerwone. Tak więc jakby ktoś miał taką rozpiskę, stronkę byłbym wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
adamsonm jest offline   Odpowiedź z Cytatem