Cytat:
Witam,
1. Jaką wybralibyście wersję mając do wyboru Active/St Line? Poza zwiększonym prześwitem i kilka kg więcej na rzecz Activa większej różnicy chyba między nimi nie ma? Dodam tylko, że auto użytkowane będzie użytkowane na co dzień w dużym mieście.
2. Jeden ze znajomych mi ziomków, twierdzi że w przypadku EB warto Skrócić interwał wymiany oleju do 8000/9000 km, nie uważacie że to trochę szybko? Oczywiście nie jestem pazerny, tylko zastanawiam się czy zbyt częste wymiany też nie będą miały jakiegoś ujemnego wpływu. Auto docelowo będzie docelowo robić między 11 a 14 tysiaków rocznie.
3. Skonfigurowałem sobie auto, dodałem lampy, lakier, lotkę i system automatycznego zamykania lusterek. Do tej pory najniższa, telefoniczna oferta jednego z salonów to 71300, zastanawiam się na ile jest to atrakcyjna cena. Macie jakieś doświadczenia, jeżeli chodzi o negocjacje? Koniec roku chyba nie ma zbyt wielkiego przełożenia na upusty w przypadku aut na zamówienie?
to póki co tyle, za każda odpowiedź dzięki wielkie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Kieruj się wyglądem, między innymi. Active może się podobać, a dla innych jego wygląd może być zbyt pretensjonalny. Mi się bardzo podoba i był to świadomy wybór. Na plus Activa przemawia między innymi 2 cm większy prześwit. Niby niedużo, ale przy pokonywaniu krawężników każdy cm się liczy. Do tego progi są osłonięte, co też trochę pomaga.
Co do wymiany oleju, zalecany interwał 30.000 km to jakiś żart. Ja wymieniam co 15.000, tylko, że u mnie jest to 5 miesięcy. U Ciebie - proponuję 1 x roku, co starczy, jak piszesz, na około 10-15 tkm.