Cytat:
|
Pomyślałem o zmianie parownika ze względu na to, że nowy nie będzie miał grzyba i starczy na dużo dłużej, ale widać nie tędy droga, skoro faktycznie miałbym i na nowy psikać chemię.
Wspomniany pistolet radzisz ze względu na większe ciśnienie aplikacji tego płynu, tak?
|
Kwestia jest tego czy ten zapach to faktycznie z klimatyzacji czy może z wejścia wentylacji. Ja od kilku lat używam (w różnych autach) coś takiego jak 'crc airco cleaner pro' i psikam parownik od strony filtra kabinowego i od strony odpływu skroplin (przy nogach pasażera) i nigdy z klimą nie było problemów.
Natomiast ostatnio jakiś syf z drzewa nakapał mi do nawiewu pod wycieraczkami od strony kierowcy i śmierdzi i też się tego nie mogę pozbyć. Zapach utrzymuje się kilka sekund po odpaleniu nawiewu (bez klimy). Śmierdzi tak troche żywicą + mirabelki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak zaaplikuje ozonator na tą kratkę pod wycieraczkami to pomaga na kilka dni (umieszczenie oznatora wewnątrz auta nic nie dawało). U ciebie może problem nie jest w klimatyzacji tylko gdzieś w kanale skąd nawiewy biorą powietrze z zewnątrz. Kiedyś w focusie spadły mi mirabelki w upale na podszybie i leżały tak cały dzień na słońcu to aż do zimy czułem ten zapach w kabinie (nie dało rady tego usunąć w żaden sposób przez kilka miesięcy).