Dzień dobry - to mój pierwszy post na tym forum
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przed wakacjami kupiłem Galaxy rok 2011 (grudzień). Pomijam sposób zakupu... 2 dni i pojawił mi się monit "akumulator rozładowany". Pewnie handlarz robił wszystko żeby podczas oglądania auta to nie wyszło... W każdym razie auto pchnąłem do większego warsztatu z hasłem, że mają to zrobić i już (przy okazji wymiany rozrządu).
Auto odebrałem na dzień przed wyjazdem więc testy były już w trasie. Acha - warsztat stwierdził że aku jest dobry ale alternator - szczotki itd... Poszedł do regeneracji (500 zł). Jakież było moje wkur... gdy pojawił się "akumulator rozładowany" na pierwszym postoju na sikanie...
Poczytałem na forum i dałem mu czas na naładowanie się. W 30 dni po Polsce 3200 km. Nic się nie zmieniło. Czytając to forum postanowiłem działać. I teraz w skrócie:
1. Najpierw pomiar napięcia na aku zwykłym amperomierzem - raczej w normie.
2. Temat z pendrive - oczywicie miałem wpięty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - wyciągnąłem - bez poprawy.
3. Przedwczoraj zamówiłem interfejs do kompa CH340T - wczoraj przyszedł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i od razu pomiary programem forscan - totalnie tego nie znam ale podstawowe parametry aku znalazłem
- dni aku 9130
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - 8,5 lata
- naładowanie w % - 42
- napięcia przy wyłączonym 12,5
- napięcia przy włączonym z tego co pamiętam to koło 15.0
- pobór prądu - 7A
4. Jeszcze jedna ciekawostka. Jak komputer odciął radio (po 1 około minucie) nie wyłączałem zapłonu - radio czarne ale zegary włączone. Monit też po jakiejś chwili zniknął...
Przyłączam się więc do tezy, że dla bezpieczeństwa aku odcinane jest radio. Tylko teraz jaki poziom bezpieczeństwa i wg którego parametru? Ktoś tu napisał, że miał 60% i też mu wyłączało (chyba trzebaby to potwierdzić -EDIT - doczytałem - w tym przypadku pomogło skasowanie BMS).
Co powinienem zrobić...
1. Wymiana akumulatora - trochę szkoda mi już kasy gdyż na wakacjach się wyprułem... a w zimie nie zamierzam raczej jeździć. Raczej więc wymienię po zimie.
2. Skasowanie BMS przy starym aku chyba trochę słabe.
3. inne?
Temat więc chyba ruszę dopiero po zimie.
Ale ciągle mnie głowi jak komputer określa granicę bezpieczeństwa aku...? Fajnie wyjaśnił to woloo powyżej w poście, ale jak zauważył, są to jego przemyślenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mniej, chyba o to tu właśnie chodzi...
----