Cytat:
|
Bump: a poduszki Ci się nie pozrywały?
|
Jak pojechałem z tym do drugiego ASO, gdzie po 30 sekundach majster stwierdził to normalne, to wzięli niby na godzinę i posprawdzali poduszki skrzyni i silnika i nic. Ja to sobie w głowę wbiłem że dwumasa (w nowym aucie, ale takie objawy).
Sprzęgło czasami bardzo ciężko wchodzi. Jedynka też ma czasami opory (a wciskam sprzęgło do końca). Zastanawia mnie luz na sprzęgle, ze 3-4 cm zanim zacznę 'pompować'. Jeżdżę tym od nowości więc chyba mogę stwierdzić, że coś jest inaczej. I tak już 12k km się z tym użeram. Jazda stała się katorgą a robię po 300 km po mieście prawie codziennie.
Chociaż też chyba olej znika. Po wymianie przy 14k (zalali o litr za dużo, potem odsysali), miałem pełną miarkę. Z miesiąc temu 3 kropki, teraz 2. Z oleju czuć cały czas benzynę a czuć było jeszcze przed wymianą, a robię długie trasy. Czekam aż to się rozpadnie w końcu w drobny mak bo chodzi jak 10 letni diesel.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.