Temat: [Mondeo 2007-2014] szarpie przy przyśpieszaniu 1.8TDCI
View Single Post
Stary 31-08-2020, 20:31   #9
mickar86
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: szarpie przy przyśpieszaniu

Cytat:
Napisał bartecki92 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaślep EGR na próbę. Kupisz uszczelkę za 17zl + koszt przesylki. Zobaczysz czy jest różnica, pieniądze niewielkie, ale z doświadczenia wiem, że wymiana EGR na nowy nie zawsze pomaga. Najpierw zaślep, jak nie pomoże, to spróbuj jeździć z odpiętą przepływką a potem z odpiętym czujnikiem ciśnienia w kolektorze dolotowym i daj znać czy jest poprawa. Jak na moje to EGR i zaślepka na start pomoże to ustalić.
Nie mówię, że masz tak potem jeździć, ale będziesz miał pewność,że to nie to.
Witam ponownie. Uprzedzając pytania powyżej to pompa, ciśnienie na listwie, wtryski wszystko jest ok.

Natomiast wracając do cytatu, z racji, że nie mam zaślepki od EGR a miałem problemy z przepływką (warsztat założył od innego modelu i auto nie miało mcy), odpiąłem wtyczkę tak jak radziłeś i......ta dammmm! Nagle auto sprawne ;/ Zimny silnik, delikatna jazda i zero szarpnięć :/ i teraz moje pytanie? CO Dalej??? Reklamować przepływkę po raz drugi? Czy to może być ewidentnie wina przepływki?
mickar86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem