Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 02-09-2020, 07:23   #2180
daniel2505
ford::average

Imię: Daniel
Model: Focus Active 1,5 EB
Silnik: 1,5 EB 150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Dobijacie mnie. Kupiłem dwa miesiąc temu nowe auto, myślę będzie spokój na trzy, cztery lata a tu wycieki oleju, stuki ze skrzyni, skrzypienie wszystkiego. Muszę chyba przestać zagladac na forum :-). Przejechałem puki co 7tys km i pojawiło się trzeszczenie w okolicach słupka przy mocowaniu pasa. Delikatne i nie zawsze poza tym boczków nie słychać. Do silnika zaczynam się przyzwyczajać, wydech przestał mi przeszkadzać. Jedynie co zauwazyłem to nierówna praca silnika w okolicy 2tys obrotów podczas powolnego przyspieszania. Dodając mocno gazu nic nie czuć ale jeśli obroty są w okolicy 1800-2100 i zacznie się bardzo powoli wciskać gaz silnik ewidentnie wibruje i zaczyna nieprzyjemnie pracować. Poza tym jestem jak na razie z auta zadowolony. Jeszcze jedna rzecz która mnie irytuje to system operacyjny. Mam jednostkę z SYNC 2,5 i w porównaniu do Radia Travel Pilot NX SD które miałem w S-Maxie uważam, że system w focusie jest krokiem wstecz. NX może i działał wolniej, miał przestarzała grafikę ale działał jakoś tak bardziej intuicyjnie. Nie dość że w SYNC wybór stacji radiowej to porażka, stacje nazywają się "od czapy" spróbuj znaleźć właściwą jak połowa nazywa się "RADIO" Do tego w NX jeśli słuchałem muzyki z USB to po uruchomieniu auta właczało się USB. Tutaj włącza się co chce a najczęściej wyświetla się " audio wyłączone". Kiedy słuchałem Spotify system NX automatycznie uruchamiał się na Spotify po uruchomieniu. Sync robi jak chce.

Ostatnio edytowane przez daniel2505 ; 02-09-2020 o 07:33
daniel2505 jest offline   Odpowiedź z Cytatem