Temat: [Focus 2014-2018] Uwalony licznik...
View Single Post
Stary 03-09-2020, 20:58   #14
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Uwalony licznik...

Ależ piękna dyskusja. Żeby takie same się wywiązywały jak poszukuje się jakiejś wiedzy i zadaje trudne pytania... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał dzwiedziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Inny config wygenerował by dużo więcej błędów, ale cofnięcie licznika ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hmm... Piszesz jakbyś był obok mnie jak się to dokonało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. masz w takich akcjach doświadczenie czy ratowales już takiego młotka jak ja ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A więc zostałem uświadomiony dzisiaj przez kolege z forum czego dokonałem i dlaczego stało się jak się stało. Toteż mogę już opisać od a do z czego dokonałem i nie byłem tego nawet świadomy.

Otóż wgrałem konfig do IPC nie od swojego auta. I to dałoby się przeżyć bo jak rozumiem wgranie innego konfigu mogłoby co najwyżej spowodować choinkę na desce. Ale na pewno nie brak komunikacji z modułem.
Tak więc wgrywając konfig kompletnie zapomnialem że pierwsza wartość w direct config IPC to... Przebieg. A ten był większy niż mojego auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. foka ma 2 lata więc jednak przebieg większy nietrudno trafić.
Jak zobaczyłem że nie osiągnąłem efektu który chciałem nowym konfigiem to wgrałem z powrotem swój stary. A następnie przy pomocy chińskiego ucdsa.... Cofnalem przebieg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z racji tego że soft jest stary w tym kablu no to nie podołał że zmiana przebiegu. Tzn nawet przebieg się niby cofnął ale działanie to spowodowało rozsypke w eepromie. No i stąd cały problem.
Na szczęście z pomocą przyszedł kolega @referee który przy pomocy odpowiedniego sprzętu przywrócił moja foke do życia w kilkanaście minut.

Trochę strachu było ale lekcja dla mnie ogromna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem