Witam,
Dwukrotnie dopadł mnie problem hałasu od strony baku paliwa, który po chwili przechodził, czasami silnik łapie nierówną pracę. Nie czekając na błędy i problemy z odpaleniem chcę wymienić omawiamy zawór EVAP, ale szukam w sieci i nowy dostępny wraz z przewodami wygląda obecnie inaczej i występuje pod nowym numerem części DG93-9D289-JE:
https://www.fordoriginalparts.pl/pro...-9D289-JE.html
Dołączam jako załącznik przykładowe zdjęcie części używanej, wymontowanej z Fusion'a - za zaworem łączenie dwóch przewodów odbywa się przez taki jakby podwójny łącznik (dodatkowe zaworki?). Koledzy, czy to sama część i będzie pasowała? Proszę o informację jakie macie z tym doświadczenia, by nie kupować w ciemno. Z góry dziękuję.
EDIT:
Zapewne komuś przyda się rozwiązanie moich problemów z EVAP - wymieniłem sam zaworek, który występuje w 2.0 Ecoboost z USA pod numerem 0280142519. By go wymienić nie radzę próby wykorzystania istniejącego wężyka, jest zbyt twardy i tak jakby zgrzany na końcówkach, ponowne szczelne zamontowanie jest raczej niemożliwe nawet na ciepło. Pomiędzy zaworkiem a plastikowym trójnikiem zdjąłem obecne połączenie rozcinając je i zastosowałem przewód paliwowy o średnicy 10 mm wraz z małymi opaskami/cybantami. Jeśli zastosuje się elastyczny wężyk to o średnicy 8 mm powinien dać się naciągnąć na zakończenia. Dodaję kolejne zdjęcie po opisanej wymianie.
Zaworek kupiłem używany z innego Fusiona 2.0 Ecoboost, ale młodszy o trzy lata od dotychczasowego. Silnik równo pracuje od razu po uruchomieniu i nie słyszałem jak do tej pory charakterystycznego hałasu z baku paliwa, a jestem po jednym tankowaniu. Nowy zestaw z wężami, taki jak umieściłem w linku powyżej nie ma jednego połączenia, przeróbka w mojej ocenie jest bez sensu, prościej wymienić sam zaworek, choć nowy o tym samym numerze nie jest łatwy do kupienia nawet pod europejskimi numerami (chyba że z chińskich portali aukcyjnych, zapewne to zamienniki niewiadomej jakości).