Cytat:
|
.Ale to nic bo chcąc odkręcać stary wyciągnałem bagnet i okazało się że gdzieś sobie olej poszedł....pytanie do was brzmi czy rozszczelniony kolektor mógł wpłynąć na stan oleju?czy mam już się martwić bo mam zamiar oddać auto do mechanika..
|
Pewnie został spalony przez silnik albo jeszcze odma może trochę pomagać w spalaniu. Ustal sobie spalanie oleju, ja bym z tym jeździł jeżeli jest do 1 litra na 1000km i dolewał niedrogiego 5w40. Jeżeli spala już więcej to może się zbliżać remont rzeczywiście który też nie gwarantuje usunięcia problemu. Te silniki lubią olej po prostu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kiedyś w mk3 z tym samym silnikiem na początku miałem spalanie rzędu 1l na 1500-2000km, po niecałych 100tys.km jeszcze na gazie palił 1l na 500-800km i wszystko grało. A aby usunąć problem musiałbyś co najmniej 2-3k na remont dołu wrzucić (chociaż jak już robić to ja bym robił górę też a dół pierścienie i panewki). Także agresywny styl jazdy, duże prędkości i wysokie obroty zwiększają znacznie spalanie (ja tak jeździłem).
Bump: A kolektora poszukałbym innego używanego w dobrym stanie. Swoją drogą to rozszczelnienie ja bym spróbował zakleić/zaspawać choćby na próbę - bo problem może leżeć zupełnie gdzie indziej. A jakby został dobrze zespawany to pewnie będzie mocniejszy niż fabryczny, klej żaden na długą metę trzymać nie będzie na próbę spróbowałbym jakiś epoksydowy typu poxilina czy "spawanie na zimno".